MŁODA KAPUSTA ZASMAŻANA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 szt
  • słonina

    50 gram
  • koper

    2 łyżki
  • przyprawa do potraw Kucharek

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

  • Kminek mielony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pokroić włożyć do garnka i podlać niewielką ilością wody,dusic na małym ogniu ok 20 minut.Słoninę pokroić w drobną kostkę i smażyć aż tłuszcz się wytopi i powstaną chrupiące skwarki,wtedy dodać łyżkę mąki i zrobić bardzo jasną zasmażkę.Do gotującej się kapusty dodać przyprawę do dań i kminek oraz zasmażkę razem ze skwarkami i dusić jeszcze około 10 minut mieszając.Na końcu doprawić kapustę solą,pieprzem i posiekanym koperkiem.SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 06.07.2013 10:16
już dawno nie jadłam
Papryczka 11.02.2013 21:12
ja też
Łukasz15 14.01.2013 12:51
Już nie mogę się takiej doczekać
Papryczka 18.07.2012 22:10
dobra
Ada-Gaba 15.07.2012 08:25
znakomita
Rybciia 02.07.2012 09:56
pyszna!!!
Anna152 22.04.2012 18:35
mniam
gacopierz23 25.02.2012 15:50
już nie mogę się jej doczekać
Wafelek2601 09.01.2012 09:28
robię taką - jest pyszna
Seba 27.10.2011 09:30
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat