Młoda kapusta zasmażana

Czas przygotowania:
45 min

Ilość porcji:
5+

Bardzo lubię taką kapustę prawie, że bez przypraw z zasmażką i mocno wyrazistą oczywiście pod względem pieprzu.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • młoda kapusta

    1 sztuka
  • cebulka

    2 sztuki
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • cukier

    1 szczypta
  • ocet

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę obieramy z brzydkich liści, kroimy na połowę i szatkujemy. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Trochę solimy. Gdy kapusta zacznie mięknąć dodajemy zasmażkę. Cebulę kroimy drobno i podsmażamy na maśle, dodajemy mąkę i robimy zasmażkę. Podlewamy wodą może być z kapusty i dodajemy do garnka. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i octem. Chwilę razem gotujemy pilnując by po dodaniu zasmażki kapusta nie przywierała do garnka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
danielek 23.08.2018 06:27
Swietna rzecz.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat