Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta zasmażana

5.0
(45)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Bardzo lubię taką kapustę prawie, że bez przypraw z zasmażką i mocno wyrazistą oczywiście pod względem pieprzu.

Składniki:

Składniki:

młoda kapusta 1 sztuka
cebulka 2 sztuki
masło 1 łyżka
mąka 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cukier 1 szczypta
ocet 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta zasmażana

Kapustę obieramy z brzydkich liści, kroimy na połowę i szatkujemy. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Trochę solimy. Gdy kapusta zacznie mięknąć dodajemy zasmażkę. Cebulę kroimy drobno i podsmażamy na maśle, dodajemy mąkę i robimy zasmażkę. Podlewamy wodą może być z kapusty i dodajemy do garnka. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i octem. Chwilę razem gotujemy pilnując by po dodaniu zasmażki kapusta nie przywierała do garnka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 23.08.2018 06:27
Swietna rzecz.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak