Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z wędzonką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wędzone 1 kg
smalec 1 łyżka
cebula biała 1 szt
kapusta biała 2 główki/ młada
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z wędzonką

Składniki:
Żeberka opłukać, pokroić i podsmażyć na smalcu, razem z pokrojoną cebulą. Zalać gorącą osoloną wodą i ugotować prawie do miękkości. Pod koniec gotowania wrzucić pokrojoną kapustę , doprawić solą, papryką do smaku i udusić na wolnym ogniu do miękkości.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.05.2015 00:22
Zawsze dobra.
jagoda5913 06.05.2015 23:46
Pyszne danie
Kuchareczekjeden 06.05.2015 21:07
Lubię takie jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak