Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z warzywami i boczkiem w soku pomidorowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 2 małe główki młodej
boczek wędzony 700 g
kiełbasa 500 g
cebule 2 sztuki
pomidory 4 sztuki
marchewki 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
sok pomidorowy 500 ml
posiekany koperek 1 pęczek
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
ziele angielskie 5 kulek
sól i pieprz

Porada

Kapustę podałam z młodymi ziemniakami w maśle i koprze ale ze świeżym pieczywem smakuje równie dobrze.

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z warzywami i boczkiem w soku pomidorowym

Kapustę poszatkować.
Obraną marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Warzywa przełożyć do garnka , zalać wodą ,dodać liście laurowe oraz ziele angielskie , gotować do miękkości.

Boczek , kiełbasę , cebulę i pomidory pokroić w kostkę.
Rozgrzać suchą patelnie , przesmażyć boczek a gdy wytopi tłuszcz dodać kiełbasę i cebulę , smażyć na rumiano.
Dodać pomidory , poddusić chwilę mieszając aż puszczą sok.

Do kapusty przełożyć zawartość patelni , wlać sok pomidorowy , doprawić solą i pieprzem.
Wsypać koperek , gotować kolejne 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 05.07.2017 18:27
Dziękuję :)
Kardamonovy 05.07.2017 10:02
Wypaśnie wygląda :D.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak