Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z rodzynkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 350-400 g
cebula 1/2 sztuki
masło 1 łyżka
wrzątek 1/2 szklanki
skórka z cytryny kawałek
sól do smaku
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat
rodzynki 1 łyżka
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z rodzynkami

Kapustę umyć, poszatkować. Cebulę drobno pokroić, wrzucić do kapusty i zalać wrzątkiem.
Doprawić solą, pieprzem i papryką. Dusić pod przykryciem z 10-15 minut.
Na końcu dodać rodzynki, masło oraz sparzony kawałek skórki z cytryny. Jeszcze chwilę dusić do miękkości, wyłożyć na salaterkę i posypać świeżym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Futka 28.06.2015 10:00
Przepyszna kapusta! Wszystko co najlepsze :D
agaK. 27.06.2015 23:56
O, kapusta na słodko:)
gosia1988 27.06.2015 23:10
smaczny dodatek do obiadu
Katarzyna59 27.06.2015 22:04
świetne połączenie smaków
gosia56 27.06.2015 22:03
Na pewno pyszna kapustka ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak