Młoda kapusta z pomidorami w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 szt
  • czosnek

    3 ząbki
  • kiełbasa zwyczajna

    1/2 kg
  • cebula

    1 szt
  • przecier pomidorowy

    4 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • liść laurowy

    3 szt
  • śmietana 30%

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kroimy w paski zalewamy wodą dodajemy liść laurowy i gotujemy ok 15 min. Odlewamy nadmiar wody . Na patelni podsmażamy posiekany czosnek, pokrojona cebulę i pokrojoną w kosteczkę kiełbasę. Do ugotowanej kapusty dodajemy podsmażona kiełbasę i przecier pomidorowy . Mieszamy zagotowujemy. Dodajemy śmietanę. doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 01.01.2017 12:05
świetne danie
Klausia 28.05.2016 22:27
wygląda smakowicie
afrodyta 20.05.2016 20:37
To coś dla mnie - bardzo lubię młodą kapustę :-)
ilka01 20.05.2016 13:36
pyszności :)
Lis 20.05.2016 13:06
Bardzo smakowicie się zapowiada:)
anka1988 20.05.2016 13:04
fajny pomysł na przyrządzenie młodej kapusty
krokus 20.05.2016 12:07
fajny pomysł
Renataj 20.05.2016 11:28
Ciekawy pomysł.
KORAL 20.05.2016 10:50
Lubię taką kapustkę :)
wwwiolka 20.05.2016 09:28
Bardzo fajny przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat