Młoda kapusta z pomidorami

Młoda kapusta z pomidorami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1 szt
  • marchew

    3 szt
  • cebula

    1 szt
  • koperek

    1 pęczek
  • pomidory

    1/2 kg
  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz

  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • ziele angielskie

    1 szt
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z kapusty oderwać zewnętrzne „brzydkie” liście. Przekroić na pół, wyciąć głąba i drobno poszatkować. Przełożyć do garnka, zalać wodą, tak do połowy kapusty. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Zagotować. Marchewkę obrać i pokroić w plastry, dodać do garnka. Zmniejszyć ogień i dusić do miękkości kapusty. W tym czasie pomidory sparzyć i obrać ze skórki, pokroić w większą kostkę. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na łyżce masła. Gdy już kapusta będzie miękka dodać pomidory, cebulę, łyżkę przecieru, sól i pieprz. Wymieszać i dusić ok 20 minut. Następnie dodać posiekany koperek i ponownie dusić ok 20 minut. Na końcu ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
stan2401 12.06.2014 12:31
pyszne danie
xxKatherinee 11.06.2014 23:52
koniecznie muszę odtworzyć przepis, leci do ulubionych! :P

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat