Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z pieczarkami i śmietaną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młoda kapusta 1 główka
pieczarki 500 gram
śmietana 30% 200 gram
masło 100 gram
ząbek czosnku
ocet winny 1 łyżka
sól i pieprz

Porada

Tak podana młoda kapusta będzie świetnym dodatkiem do rodzinnego obiadu. Polecam :-)

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z pieczarkami i śmietaną

Kapustę obrać z obeschniętych liści i drobno poszatkować. Pieczarki obrać, pokroić w ćwiartki. Masło rozpuścić w dużym garnku, dodać pieczarki i chwilę smażyć. Dodać poszatkowaną kapustę i dalej smażyć na dużym ogniu. Dodać śmietanę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i ocet winny. Całość dokładnie wymieszać i dusić do miękkości kapusty. Przyprawić solą i pieprzem, ponownie wymieszać, ostudzić i letnie podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 19.05.2016 07:06
ciekawy pomysł
IKrakowianka 13.05.2016 17:28
fajna propozycja
afrodyta 12.05.2016 20:22
Polecam, bo bardzo smaczna do obiadu :-)
agnieszka214 12.05.2016 18:59
Muszę wypróbować smaczne
w mojej kuchni 12.05.2016 17:27
same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak