Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta
1 główka -
pieczarki
400 g -
cebula biała
1 szt. -
czosnek
1 ząbek -
koperek
1 pęczek -
masło
1 plaster -
sok z cytryny
2 łyżki -
cukier
2 łyżeczki -
Pieprz czarny Prymat w młynku
-
Papryka ostra mielona Prymat
1 szczypta -
Liść laurowy suszony Prymat
-
sól do smaku
Sposób przygotowania
Kroki postępowania

PRZYGOTOWANIE:
Umytą kapustę szatkujemy lub siekamy na małe kawałki, przekładamy je do garnka, podlewamy około 1/3 szklanki wody, dodajemy 2 łyżki soku z cytryny, łyżeczkę soli i cukru, listek laurowy i dusimy około 10 minut od momentu zagotowania.




Gotowa kapusta świetnie sprawdzi się jako samodzielnie danie podawane ze świeżą bagetką lub jako dodatek do obiadu.
Życzę smacznego! :D
Komentarze (6)
Nie masz konta? Zarejestruj się