Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z miodek i czosnkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kapusta słodka 1 szt.
koperek 1 pęczek
boczek wędzony 25 dag
ząbki czosnku 2 szt.
miód płynny 3 łyżki
sok z cytryny 1/2 szt.
sól 1 łyżka
mąka pszenna 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z miodek i czosnkiem

Kapustę myjemy i siekamy. Zalewamy dwoma szklankami wody. Dodajemy płaską łyżkę soli, miód i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotujemy ok. 15 min. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Gdy się zrumieni, dodajemy 2 łyżki mąki. Dolewamy trochę wody z kapusty, żeby mąkę ładnie rozprowadzić. Dodajemy do kapusty. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, pieprzem i solą. Dodajemy posiekany koperek. Dusimy jeszcze ok. 5 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wedith1 26.09.2016 11:52
Wspaniały dodatek do obiadu!
ilka01 26.09.2016 10:36
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak