Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z koprem -inaczej
Kroki postępowania
Poszatkować na cienkie paseczki. Wsypać do miski. Posolić i posypać cukrem. Mocno ugnieść i pozostawić na 10 minut.
Wsypać do kapusty 3/4 usiekanego koperku. Wymieszać i dusić jeszcze 10 minut.
Doprawić do smaku sokiem z cytryny i jeśli trzeba szczypta soli i cukru.
Przed podaniem dodać resztę usiekanego koperku.
Jeśli chcemy to w ostatnim momencie można oprószyć mąką ( 2 łyżki) i zagotować , ale moim zdaniem nie ma takiej potrzeby bo kapusta jest i tak gęsta sama z siebie.
Jedno wiem już nigdy nie będę młodej kapusty gotować - taka jest nieporównywalnie smaczniejsza.
Co Wam będę mówić - sami spróbujcie a już nigdy nie będziecie kapusty obgotowywać.