Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

młoda kapusta z koprem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 sztuka
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
koperek 1 pęczek
kości wieprzowe 1/2 kilograma
woda 1 litr
koncentrat pomidorowy 4 łyżki
sól do smaku 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: młoda kapusta z koprem

Kapustę poszatkuj, cebulę pokrój w kostkę , marchew obierze i zetrzyj na tarce. Z kości wieprzowych i wody zagotuj bulion, a kiedy będzie gotowy dodaj kapustę i cebulę. Gotuj aż kapusta będzie miękka wtedy dodaj marchew. Pod koniec dodaj koncentrat pomidorowy, dobrze wymieszaj, dopraw do smaku sola i pieprzem. Na końcu dodaj posiekany koper, dobrze wymieszaj

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paolcia 11.07.2014 10:18
bardzo dobra :) polecam jak najbardziej :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak