Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z koperkiem i śmietaną

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

główka młodej kapusty
peczek swieżego koperku
śmietana kwaśna 330 ml
cebula 2 szt
ząbki czosnku 2 szt
sól
pieprz
smalec 1 (ze skwarkami)

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z koperkiem i śmietaną

Kapustę myjemy ,osuszamy z nadmiaru wody i szatkujemy, tak pokrojoną kapustę solimy i zalewamy odrobiną wody aby mogła się gotować, należy uważać aby kapusty nie przypalić. Na patelni przysmażamy cebule pokrojone w kostkę, całą zawartość dodajemy do kapusty. Czosnek kroję w cienkie plasterki po czym dodaję do reszty kapusty to samo robię z łyżką smalcu,na koniec gdy kapusta jest już miękka dodaję juz tylko śmietanę i posiekany świeży koperek, całośc delikatnie mieszamy, przyprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolineczka 19.01.2014 15:17
szaleję na punkcie koperku :)
Bernadeta1 18.01.2014 12:35
bardzo lubię taką młodom kapustę
David 04.01.2014 16:55
smaczna kapusta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak