Młoda kapusta z kminem i kiełbasą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kiełbasa

    300 gram
  • czosnek

    4 ząbki
  • cebula

    1
  • masło

    50 g
  • kminek

    2 łyżki
  • bulion

    200 ml
  • sól i pieprz

    do smaku
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • kapusta

    1 młoda
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podsmażamy na maśle posiekany czosnek, cebulę pokrojoną w piórka i półplasterki kiełbasy.
Następnie dodajemy pokrojoną, np. w kostkę kapustę i całość smażymy ok. 5 minut.
Dodajemy wszystkie przyprawy, podlewamy bulionem i gotujemy na średnim ogniu do miękkości – ok. 25

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iziona 04.06.2013 13:55
Gdyby sie dało to bym porwała ten garnek i ukryła z nim, aby potem jeść :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat