Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z kiełbasą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 główka młodej
kiełbasa ok 40 dag swojskiej
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek mały
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
mąka
cukier
ocet albo kwasek cytrynowy

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z kiełbasą

Kapustę obrać, poszatkować, zalać wodą i postawić do gotowania. Cebulę pokroić, zrumienić, dodać do kapusty, posolić, dodać liść laurowy i gotować. Kiełbasę pokroić i obsmażyć, oprószyć mąką, wymieszać i dodać do kapusty. Doprawić do smaku koncentratem i przyprawami. Gotować do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 24.06.2017 11:55
PYSZNOŚCI TUTAJ :)
pestka 23.06.2017 09:43
wygląda bardzo smacznie
Bożena Matuszczyk 23.06.2017 08:01
Smaczna i kusząca.kapusta.;)
Krzysztof15 23.06.2017 06:31
pyszna kapustka
halina17 22.06.2017 23:45
Dobra kapusta.
Motorek 22.06.2017 22:20
Pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak