Młoda kapusta z kiełbasą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1 główka młodej
  • kiełbasa

    ok 40 dag swojskiej
  • cebula

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    1 słoiczek mały
  • sól

  • pieprz

  • liść laurowy

  • mąka

  • cukier

  • ocet

    albo kwasek cytrynowy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę obrać, poszatkować, zalać wodą i postawić do gotowania. Cebulę pokroić, zrumienić, dodać do kapusty, posolić, dodać liść laurowy i gotować. Kiełbasę pokroić i obsmażyć, oprószyć mąką, wymieszać i dodać do kapusty. Doprawić do smaku koncentratem i przyprawami. Gotować do miękkości.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta Ryżek-Kalkowska 24.06.2017 11:55
PYSZNOŚCI TUTAJ :)
pestka 23.06.2017 09:43
wygląda bardzo smacznie
Bożena Matuszczyk 23.06.2017 08:01
Smaczna i kusząca.kapusta.;)
Krzysztof15 23.06.2017 06:31
pyszna kapustka
halina17 22.06.2017 23:45
Dobra kapusta.
Motorek 22.06.2017 22:20
Pyszności.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat