Młoda kapusta z kaszą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta młoda

    1 kg
  • żeberka wieprzowe

    1/2 kg
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • sól

  • pieprz

  • liście laurowe Prymat

  • tłuszcz do smażenia

  • kasza jęczmienna

    2 perłowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka obsmażamy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Przekładamy do garnka zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy ok 30 min. Następnie do mięsa dodajemy drobną poszatkowaną kapustę i kaszę. Wszystko gotujemy do miękkości. Na koniec wyjmujemy żeberka, oddzielamy od kości i kroimy w mniejsze kawałki. Ponownie dodajemy do kapusty.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 28.02.2014 20:32
ciekawe połączenie,jeszcze tak nie jadłam
sara1 27.10.2013 20:41
ciekawe połączenie
adelajda 26.07.2013 14:51
lubię takie jedzenie
fictor123 31.12.2012 07:28
pycha
fictor123 31.12.2012 07:28
pycha
gosia1988 09.12.2012 16:15
super
Adam/ZUB3R 24.11.2012 16:50
lubię taką kapustkę
olkaaa 20.09.2012 10:06
chętnie zrobię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat