Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z kaszą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta młoda 1 kg
żeberka wieprzowe 1/2 kg
Kucharek przyprawa do potraw
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
tłuszcz do smażenia
kasza jęczmienna 2 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z kaszą

Żeberka obsmażamy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Przekładamy do garnka zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy ok 30 min. Następnie do mięsa dodajemy drobną poszatkowaną kapustę i kaszę. Wszystko gotujemy do miękkości. Na koniec wyjmujemy żeberka, oddzielamy od kości i kroimy w mniejsze kawałki. Ponownie dodajemy do kapusty.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 28.02.2014 20:32
ciekawe połączenie,jeszcze tak nie jadłam
sara1 27.10.2013 20:41
ciekawe połączenie
adelajda 26.07.2013 14:51
lubię takie jedzenie
fictor123 31.12.2012 07:28
pycha
fictor123 31.12.2012 07:28
pycha
gosia1988 09.12.2012 16:15
super
Adam/ZUB3R 24.11.2012 16:50
lubię taką kapustkę
olkaaa 20.09.2012 10:06
chętnie zrobię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak