Młoda kapusta z grzybami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    2 kg
  • podgrzybki

    0,5 kg
  • kiełbasa chuda

    0,5 kg
  • koncentrat pomidorowy

    3-4 łyżki
  • cebula

    1 duża szt
  • woda

    1 l
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • olej

  • sól do smaku

  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, grzyby drobno pokroić. Wszystko wrzucić do garnka i zalać wodą (można też bulionem). Dodać listek laurowy oraz posiekaną włoszczyznę (kilka gałązek pietruszki,2 gałązki selera i 1 liść pora). Zagotować, w między czasie przemieszać aby kapusta zmniejszyła swoją objętość. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku i dusić ok 40 minut aż kapustka i gdzyby będą miękie od czasu do czasu przemieszać. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju, dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i przysmażyć.Na koniec do kiełbasy dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Zawartość patelni dodać do kapusty,jeszcze chwilę gotować często mieszając.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 28.02.2014 18:08
bardzo smaczne połączenie
caralajna 06.10.2013 07:55
pysznie u Ciebie :)
ONY_za_kare 04.10.2013 11:07
swietna kapusta!
Czarnula87 03.10.2013 18:29
oj zjadłoby się zjadło :)
Alex_M 03.10.2013 18:22
zjadłabym teraz takiej kapustki!
IwonaDD 03.10.2013 17:24
pychota !!!!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat