Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z boczkiem i koprem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 główka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
ocet winny
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
boczek wędzony 25 dkg
smalec 3 łyżki
mąka 3 łyżki
koperek 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z boczkiem i koprem

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkować, delikatnie posolić, wymieszać.
Krok 1 - Młoda kapusta z boczkiem i koprem foto
2
Podlać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie.
Krok 2 - Młoda kapusta z boczkiem i koprem foto
3
Oprószyć pieprzem, jeśli mamy możemy też dodać skórę z boczku wędzonego. Gotować pod przykryciem.

Krok 3 - Młoda kapusta z boczkiem i koprem foto
4
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć.
Krok 4 - Młoda kapusta z boczkiem i koprem foto
5
Dodać do kapusty.
Krok 5 - Młoda kapusta z boczkiem i koprem foto
6
Kiedy kapusta będzie miękka to ze smalcu i mąki przygotować zasmażkę. Dodać do kapusty. Wymieszać.
Krok 6 - Młoda kapusta z boczkiem i koprem foto
7
Dodać posiekany koper. Wymieszać.

Przyprawić do smaku.
Krok 7 - Młoda kapusta z boczkiem i koprem foto
8
Podawać na gorąco.
Krok 8 - Młoda kapusta z boczkiem i koprem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 10.06.2015 15:03
pyszna młoda kapusta
berys18 10.06.2015 07:54
wygląda pysznie
Megg 09.06.2015 23:20
smaczna kapustka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak