Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z boczkiem i cebulą

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

główka młodej kapusty 1
wędzonego boczku 300 g
sól do smaku
pieprz do smaku
rosołu 3 szk
posiekanej natki pietruszki 3 łyżki
mąki pszennej typ 500 1 łyżka
Opcjonalnie:
masła ( opcjonalnie ) 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z boczkiem i cebulą

Kapustę opłukać, bo młoda często ma drobinki piasku. Posiekać ją ale nie za drobno i wrzucić do garnka. Zalać rosołem i gotować bez przykrycia prawie do miękkości. Boczek i cebulę pokroić w kostkę. Najpierw na patelni podsmażyć boczek, potem dodać cebulę i wszystko zrumienić. Potem zawartość patelni dodać do kapusty, wsypać posiekaną natkę i doprawić do smaku. Masło roztopić na patelni, dodać mąkę i chwilę przesmażyć a potem zasmażkę dodać do kapusty i zagęścić nią kapustę i zagotować. Jeżeli wolimy kapustę czystą możemy krok zasmażki pominąć.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 06.09.2013 19:25
uwielbiam taką kapustkę
Krzysztof15 06.09.2013 19:21
bardzo pyszne
Konczi 06.09.2013 18:46
moja ulubiona - pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak