Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta - surówka

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młodej kapusty 1/2
marchewka 1
czerwonej papryki 1/2
żółtej papryki 1/2
posiekanego koperku 2 łyżka
posiekanej natki pietruszki 2 łyżka
posiekanego szczypiorku 2 łyżka
do smaku
ocet ryżowy
cukier
sól
olej ryżowy

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta - surówka

Kapustę poszatkować. Marchewkę obrać i umyć po czym zetrzeć na tarce do warzyw i wsypać startą do kapusty. Obie papryki pokroić w krótkie paseczki a cebulę w kostkę. Dodać te składniki do poszatkowanej kapusty. Następnie wsypać posiekaną natkę, koperek i szczypiorek. Doprawić do smaku przyprawami i odstawić na 10 minut aby smaki się przegryzły. W razie konieczności jeszcze doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 03.10.2013 20:01
wygląda z pewnością tak jak smakuje :)
Bernadeta1 20.07.2013 09:30
kolorowo, zdrowo i bardzo smacznie
rjustysia 29.08.2012 10:01
chętnie zjadłabym taką surówkę, nawet bez dodatku w postaci kotleta :)
cukiereczek 25.08.2012 09:03
na pewno zdrowa
Cukiereczek13 25.08.2012 00:08
kolorowa, wyglada bardzo smacznie ;)
Konczi 24.08.2012 21:15
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak