Młoda kapusta - surówka

Młoda kapusta - surówka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • młodej kapusty

    1/2
  • marchewka

    1
  • czerwonej papryki

    1/2
  • żółtej papryki

    1/2
  • posiekanego koperku

    2 łyżka
  • posiekanej natki pietruszki

    2 łyżka
  • posiekanego szczypiorku

    2 łyżka
  • do smaku

  • ocet ryżowy

  • cukier

  • sól

  • olej ryżowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować. Marchewkę obrać i umyć po czym zetrzeć na tarce do warzyw i wsypać startą do kapusty. Obie papryki pokroić w krótkie paseczki a cebulę w kostkę. Dodać te składniki do poszatkowanej kapusty. Następnie wsypać posiekaną natkę, koperek i szczypiorek. Doprawić do smaku przyprawami i odstawić na 10 minut aby smaki się przegryzły. W razie konieczności jeszcze doprawić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 03.10.2013 20:01
wygląda z pewnością tak jak smakuje :)
Bernadeta1 20.07.2013 09:30
kolorowo, zdrowo i bardzo smacznie
rjustysia 29.08.2012 10:01
chętnie zjadłabym taką surówkę, nawet bez dodatku w postaci kotleta :)
cukiereczek 25.08.2012 09:03
na pewno zdrowa
Cukiereczek13 25.08.2012 00:08
kolorowa, wyglada bardzo smacznie ;)
Konczi 24.08.2012 21:15
wygląda apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat