Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta smażona z rabarbarem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 główka/ młoda
cebula biała 1 szt.
rabarbar 2 łodygi
koperek 1 pęczek
mąka ziemniaczana 1 łyżkaole
olej 4 łyżki
cukier 2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta smażona z rabarbarem

Wykonanie:
Kapustę obrać, umyć, poszatkować, zalać wrzątkiem z solą i gotować. Pod koniec gotowania dodać pokrojony rabarbar z cukrem. Cebulę obrać, drobno posiekać, poddusić na oleju z mąką , następnie włożyć do kapusty. Dodać posiekany koperek, przyprawy do smaku, wymieszać i przysmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak