Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

(Młoda) kapusta po wójtowsku

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 główka
cebula biała 1-2 szt
boczek surowy 300 g
oliwa 1 łyżka
masło 1 łyżka
koperek 1 łyżka
sok z cytryny
cukier
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: (Młoda) kapusta po wójtowsku

Kroki postępowania

1
cebule posiekać w kostkę i zeszklić na rozgrzanej łyżce oliwy i masła. Dodać pokrojony w kostkę boczek.
Krok 1 - (Młoda) kapusta po wójtowsku foto
2
Przesmażać na małym ogniu aż skwarki będą przyrumienione i wytopi się z nich tłuszcz. Kapustę oczyścić i drobno poszatkować.
Krok 2 - (Młoda) kapusta po wójtowsku foto
3
Dodać do boczku i cebulki. Podlać pół szklanki wody lub bulionu i dusić pod przykryciem do miękkości. Doprawić do smaku koperkiem, cukrem, sokiem z cytryny, solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.
Krok 3 - (Młoda) kapusta po wójtowsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak