Młoda kapusta na kurczaku i żeberkach

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    1 główka
  • udka kurczaka

    2 szt.
  • żeberka wieprzowe

    1/2 kg
  • marchew

    2 szt.
  • pietruszka

    1 szt.
  • seler

    1 kawałek
  • sól i pieprz

  • cukier

  • ocet

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka należy podzielić na porcje. Przekładamy je do garnka razem z udkami. Dodajemy pokrojoną w plasterki marchewkę, pietruszkę i selera oraz kilka ziarenek pieprzu. Zalewamy wodą i gotujemy około 15minut. Kapustę szatkujemy i wrzucamy do mięsa i warzyw. Wszystko gotujemy razem do miękkości. Miedzy czasie sprawdzamy czy mięso z kurczaka jest miękkie. Należy je wcześniej wyjąc z kapusty, aby się nie rozpadło. Żeberka ugotują się razem z kapustą. Gotową kapustę doprawiamy solą, pieprzem i jak ktoś woli kwaśniejszą octem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edita 22.01.2017 09:38
pyszna kapustka
Renata9 18.01.2017 22:19
Uwielbiam takie jedzonko
gusia1000 18.01.2017 20:40
Dobra taka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat