Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta na konserwie

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

konserwa mięsna typu turystycz 1 sztuka
marchew 1 sztuka
koperek 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
pietruszka zielona 1 pęczek
koncentrat pomidorowy 2 łyżka
ziele angielskie 5 sztuk
majeranek do smaku
sól do smaku do smaku
kapusta biała 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta na konserwie

1 Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na dużych oczkach, całość zalać wrzątkiem w garnku, gotować 10-15 minut, odlać wodę
2 Konserwę rozdusić na talerzu, pietruszkę, koperek i szczypiorek drobno posiekać, dodać wszystko do kapusty
3 Dodać koncentrat, ziele angielskie, oraz do smaku sól, pieprz i majeranek, wymieszać i gotować 10 minut
4 Podawać z młodymi ziemniakami lub z pieczywem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak