Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta na ciepło

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
pieczarki 250 g
pomidory 2 duże mięsiste sztuki
cebule 2 sztuki
kiełbasa śląska 250 pętka
koncentrat pomidorowy 250 łyżki
masło 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 3 sztuki
suszone pomidory 1 łyżka
chili Prymat 1/2 łyżeczki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta na ciepło

1.Kapustę myjemy,szatkujemy ,przekładamy do garnka wraz z liśćmi laurowymi i zielem angielskim ,zalewamy wodą. Gotujemy ok. 30 min
2.warzywa myjemy ,pomidora sparzamy wrzątkiem ,obieramy. Wszystkie warzywa oraz kiełbasę kroimy w małą kostkę. Na patelni roztapiamy masło wkładamy kiełbasę z cebulą,gdy się zarumienią dokładamy pieczarki,pomidory oaz koncentrat pomidorowy,całość doprawiamy-mieszamy. Dusimy razem ok 5 min.
3.Zawartość patelni przekładamy do garnka z kapustą,mieszamy ,dusimy ok 20 min do całkowitego zmięknięcia składników. (jeśli jest taka potrzeba w trakcie gotowania dolewamy wody ,pod koniec jeśli jest zbyt mdłe doprawiamy wg.gustu)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 31.12.2015 11:02
Ja i moja rodzina także :)
Renata9 30.12.2015 17:47
Bardzo lubię taka kapustkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak