Młoda kapusta gotowana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    0,5 główki
  • koper świeży

    0,5 pęczek
  • cebula czerwona

    1 szt
  • jabłko

    1 szt
  • olej rzepakowy

    1 łyżka
  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat

    1 łyżka
  • ogórek zielony

    0,5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Młodą kapustę szatkujemy, gotujemy około 5 minut. Odsączamy. Cebulę i ogórka kroimy w kostkę, a koper szatkujemy. Wszystko razem łączymy. Sos sałatkowy mieszamy z olejem i łyżką wody. Polewamy surówkę. Mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mysza75 30.05.2016 11:48
uwielbiam taką kapuchę
gosia56 30.05.2016 09:30
super taka kapustka;)
Ewelina1991 30.05.2016 08:35
pyszna kapustka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat