Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta duszona z kiełbaską i fasolą.

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 młoda główka
cebula 2 średnie sztuki
kiełbasa 30 dag
fasola biała 1 puszka
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 3 łyżeczki
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
koper świeży według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta duszona z kiełbaską i fasolą.

1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Kapustę obieramy z wierzchnich liści, następnie drobno kroimy.

2. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i przesmażamy lekko rumieniąc. Następnie dodajemy kapustę podlewamy niewielką ilością gorącej wody i dusimy do miękkości i odparowania całego płynu.

3. Kiełbasę kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju, następnie dodajemy do kapusty. Fasolkę dokładnie odsączmy z zalewy i dodajemy do kapusty. Koperek płuczemy i drobno kroimy, następnie dodajemy do kapusty.

4. Przyprawę dodajemy do kapusty i chwilę dusimy przyprawiając do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 28.05.2016 16:45
Dziękuję:)
gusia1000 28.05.2016 15:41
Zawsze dobra.
Futka 28.05.2016 12:44
Przepyszna kapustka. Idealna
Lis 28.05.2016 12:28
Bardzo smakowita:)
bertpvd 28.05.2016 11:01
pyszna kapusta :)
Babeczka35 28.05.2016 09:33
Dziękuję:)
pestka 28.05.2016 08:56
smaczny obiad
gosia56 28.05.2016 08:55
pyszna kapustka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak