Młoda kapusta duszona z kiełbaską i fasolą.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 młoda główka
  • cebula

    2 średnie sztuki
  • kiełbasa

    30 dag
  • fasola biała

    1 puszka
  • Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat

    3 łyżeczki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • koper świeży

    według uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Kapustę obieramy z wierzchnich liści, następnie drobno kroimy.

2. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i przesmażamy lekko rumieniąc. Następnie dodajemy kapustę podlewamy niewielką ilością gorącej wody i dusimy do miękkości i odparowania całego płynu.

3. Kiełbasę kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju, następnie dodajemy do kapusty. Fasolkę dokładnie odsączmy z zalewy i dodajemy do kapusty. Koperek płuczemy i drobno kroimy, następnie dodajemy do kapusty.

4. Przyprawę dodajemy do kapusty i chwilę dusimy przyprawiając do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 28.05.2016 16:45
Dziękuję:)
gusia1000 28.05.2016 15:41
Zawsze dobra.
Futka 28.05.2016 12:44
Przepyszna kapustka. Idealna <3
Lis 28.05.2016 12:28
Bardzo smakowita:)
bertpvd 28.05.2016 11:01
pyszna kapusta :)
Babeczka35 28.05.2016 09:33
Dziękuję:)
pestka 28.05.2016 08:56
smaczny obiad
gosia56 28.05.2016 08:55
pyszna kapustka;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat