Młoda kapusta duszona z boczkiem

Młoda kapusta duszona z boczkiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Młoda kapusta jest w naszym domu często przygotowywana i ze smakiem jedzona, lubimy i do ziemniaków, kaszy, pieczywa.........SMACZNEGO!!!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • młoda kapusta

    1 sztuka
  • boczek wędzony

    20 dag
  • smalec

    1 łyżka
  • cebula

    1 sztuka
  • ząbki czosnku

    4 sztuki
  • Przyprawa do karkówki klasyczna

    2 łyżki
  • papryka ostra Prymat

    1 łyżeczka
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • koperek świeży

    1 pęczek
  • Kucharek przyprawa do potraw

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek wędzony pokroić w drobną kostkę, na smalcu zrumienić, dodać drobno pokrojoną cebulę i ząbki czosnku. Do boczku włożyć pokrojoną dość drobno młodą kapustę, co jakiś czas zamieszać, dodać przyprawę do karkówki (doskonale smakuje z kapustą), paprykę ostrą i pod przykryciem dusić na średnim ogniu z 20 minut.

Następnie bez przykrycia na większym ogniu wsypać mąkę i szybko zamieszać do zagęszczenia, wsypać pokrojony koperek i wymieszać.

Podawać z pieczywem lub ze swoim ulubionym dodatkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat