Młoda kapusta do obiadu

Młoda kapusta do obiadu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 szt
  • koper świeży

    1 pęczek
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • cebula biała

    2 szt
  • masło

    2 łyżki
  • szczypiorek

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

    1/4 łyżeczki
  • śmietana 30%

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę obrać z wierzchnich liści, wypłukać, poszatkować-pokroić na drobno. Zalać wodą, doprowadzić do zagotowania, odcedzić. Następnie zalać wodą lub bulionem, dodać drobniutko pokrojone: koperek, szczypiorek, pietruszkę i gotować na lekkim ogniu. Cebulę białą obrać, udusić - zrumienić na masełku i dodać do gotującej się kapusty, Przyprawić do smaku solą i pieprzem , na koniec można dać sok z cytryny 1 łyżkę i zabielić śmietanką. Smacznego ;))

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wyattearp

03.07.2017 07:21
o tak ,smaczna

ilka01

03.07.2017 01:03
pyszności ....:)

RenataZ-et

02.07.2017 21:55
fajny dodatek do obiadu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat