Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta do obiadu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
koper świeży 1 pęczek
natka pietruszki 1 łyżka
cebula biała 2 szt
masło 2 łyżki
szczypiorek 2 łyżki
sól do smaku
pieprz 1/4 łyżeczki
śmietana 30% 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta do obiadu

Kapustę obrać z wierzchnich liści, wypłukać, poszatkować-pokroić na drobno. Zalać wodą, doprowadzić do zagotowania, odcedzić. Następnie zalać wodą lub bulionem, dodać drobniutko pokrojone: koperek, szczypiorek, pietruszkę i gotować na lekkim ogniu. Cebulę białą obrać, udusić - zrumienić na masełku i dodać do gotującej się kapusty, Przyprawić do smaku solą i pieprzem , na koniec można dać sok z cytryny 1 łyżkę i zabielić śmietanką. Smacznego ;))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 03.07.2017 07:21
o tak ,smaczna
ilka01 03.07.2017 01:03
pyszności ....:)
RenataZ-et 02.07.2017 21:55
fajny dodatek do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak