Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
szczypior 1 pęczek
koprr 1 pęczek
kiełbasa podwawelska 50 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier 3 łyżeczka
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
olej do smażenia
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta

Kapustę szatkujemy, zalewamy wrzątkiem, gdy przestygnie odciskamy , wrzucamy do garnka i zalewamy wrzącą wodą. Wrzucamy posiekany koperek, szczypior z cebulą i pokrojoną w kostkę , podsmażoną na oleju kiełbasę, dodajemy kostkę i resztę przypraw. Gotujemy na małym ogniu aż kapusta będzie miękka. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 29.11.2012 18:13
Uwielbiam taką kapustę.
ewaa 13.09.2012 20:56
pycha
Betka 29.06.2012 01:10
pychotka;))
Gosia20 20.06.2012 12:38
super kapustka
Aneta41 20.06.2012 10:05
lubię taki letni bigosik
RenataZ-et 19.06.2012 20:49
pycha!!
bgs1984 16.06.2012 17:39
mniam
marzenciak1985 16.06.2012 17:23
mniam
romanrafal
romanrafal 15.06.2012 17:54
smaczne
babcia
babcia 15.06.2012 16:36
często robię
parysek10 14.06.2012 17:38
muszę zrobić
Margo1 14.06.2012 15:56
dzisiaj robię
Margo1 14.06.2012 15:56
dzisiaj robię
Justyna87 14.06.2012 15:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak