Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda biała kapusta z ziemniaczkami i dodatkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 szt.młoda
kiełbasa 3 -4 szt. śląskie
boczek wędzony 200 g,
cebula 1 szt,
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku,
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka,
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt,

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda biała kapusta z ziemniaczkami i dodatkami

Ziemniaki obrać, pokroić w większa kostkę i ugotować (na pół miekkie).
Boczek wędzony pokroić w kostkę i podsmażyć razem z pokrojoną w plastry kiełbasą,pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kostkę cebule.
Kapustę młodą białą poszatkować na większe kawałki.
Ugotować z dodatkiem soli , listka laurowego oraz ziela angielskiego.
Po ugotowaniu wodę z kapusty odlać , a kapustę połączyć z usmażonym boczkiem z kiełbasą i cebulką oraz z ugotowanymi ziemniakami.
Doprawić do smaku pieprzem , solą i podsmażyć jeszcze kilka minut do połączenia składników.

Podawać gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 19.06.2017 09:40
Dziękuję;)
gusia1000 18.06.2017 22:11
Dobra kapusta.
Janina 18.06.2017 10:43
Smaczne jedzonko;))
olkaaa 17.06.2017 21:20
lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak