Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta biała
1 szt, młoda -
pieczarki
300 g -
koper świeży
1/2 pęczka, -
cebula
1 szt, -
boczek wędzony
150 g, -
sól do smaku
-
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku,
Przepis i sposób przygotowania Młoda biała kapusta z pieczarkami ikoperkiem
Dokładam masło i gotuje do miekkości kapusty ( nie rozgotowując).
Po ugotowaniu wodę odlewam i odsączam kapustę na sicie.
Następnie ponownie wkładam do garnka, dodaje obrane pokrojone,podsmażone pieczarki razem z pokrojoną i podsmażoną cebulą oraz drobno posiekany koperek.
Mieszam do połączenia składników.
Podgrzewam łącząc z podsmażonym boczkiem wędzonym , doprawiam do smaku solą , pieprzem.
Smacznego.
Komentarze (5)
Nie masz konta? Zarejestruj się