Młoda biała kapusta z pieczarkami ikoperkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 szt, młoda
  • pieczarki

    300 g
  • koper świeży

    1/2 pęczka,
  • cebula

    1 szt,
  • boczek wędzony

    150 g,
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku,
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Młodą białą kapustę oczyszczam z brzydkich liści , szatkuje, wkładam do garnka ,zalewam zimną wodą aby kapusta była zakryta ponad połowę.
Dokładam masło i gotuje do miekkości kapusty ( nie rozgotowując).
Po ugotowaniu wodę odlewam i odsączam kapustę na sicie.
Następnie ponownie wkładam do garnka, dodaje obrane pokrojone,podsmażone pieczarki razem z pokrojoną i podsmażoną cebulą oraz drobno posiekany koperek.
Mieszam do połączenia składników.
Podgrzewam łącząc z podsmażonym boczkiem wędzonym , doprawiam do smaku solą , pieprzem.
Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KORAL 29.06.2017 09:33
smacznie, lubię taką kapustkę :)
Bożena Matuszczyk 22.06.2017 15:45
Dziękuję;)
w mojej kuchni 22.06.2017 10:40
same pyszności
katarzynka455 22.06.2017 10:33
pyszna kapustka:)
gusia1000 22.06.2017 10:15
Dobra kapusta.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat