Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda biała kapusta z pieczarkami ikoperkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt, młoda
pieczarki 300 g
koper świeży 1/2 pęczka,
cebula 1 szt,
boczek wędzony 150 g,
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku,

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda biała kapusta z pieczarkami ikoperkiem

Młodą białą kapustę oczyszczam z brzydkich liści , szatkuje, wkładam do garnka ,zalewam zimną wodą aby kapusta była zakryta ponad połowę.
Dokładam masło i gotuje do miekkości kapusty ( nie rozgotowując).
Po ugotowaniu wodę odlewam i odsączam kapustę na sicie.
Następnie ponownie wkładam do garnka, dodaje obrane pokrojone,podsmażone pieczarki razem z pokrojoną i podsmażoną cebulą oraz drobno posiekany koperek.
Mieszam do połączenia składników.
Podgrzewam łącząc z podsmażonym boczkiem wędzonym , doprawiam do smaku solą , pieprzem.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 29.06.2017 09:33
smacznie, lubię taką kapustkę :)
Bożena Matuszczyk 22.06.2017 15:45
Dziękuję;)
w mojej kuchni 22.06.2017 10:40
same pyszności
katarzynka455 22.06.2017 10:33
pyszna kapustka:)
gusia1000 22.06.2017 10:15
Dobra kapusta.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak