Mlinowa pianka

Mlinowa pianka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka jaj

    4 szt
  • maliny świeże

    40 dag
  • cukier puder

    1 szkl
  • bezy

    10 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Mlinowa pianka

Białka z cukrem ubić na sztywno dodać maliny i ubijać dalej aż piana będzie różowa.
Do salaterki położyć kilka bezów na to pianka malinowa i znów bezy i pianka udekorować malinami i pokruszonymi bezami .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

gusia1000 06.12.2012 14:42
Pyszna słodkość.
kielcok1 19.12.2011 15:19
bardzo lubię
kasiaw 24.09.2011 19:07
muszę wypróbować
rakow2
rakow2 13.05.2011 18:48
dziwna nazwa
jasiek 30.01.2011 22:14
mniam
Kate131 24.01.2011 08:51
ciekawa
Krzysztof42 05.10.2010 15:37
lekkie słodkości
Natalia/tubisiek 13.06.2010 12:54
łatwe i dobre!
Katarzyna/kate1980 30.04.2010 17:08
wczoraj wykorzystałam ten przepis. moja córeczka była zachwycona.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat