Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleko ryżowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda letnia 1 litr
ryż 2 łyżki
sól do smaku

Porada

Trzymać w lodówce najdłużej 2 dni.

Przepis i sposób przygotowania na: Mleko ryżowe

Ryż wypłukać dokładnie. Wsypać do wody. Dodać szczyptę soli. Zagotować i trzymać na małym ogniu 2 godzinki. Mleko wystudzić. Zmiksować w blenderze na jednolitą masę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 05.03.2016 22:14
Kiedyś robiłam, ale nie wyszło takie jak to sklepowe, a szkoda.
kuchcik89 21.01.2016 15:12
na pewno jest pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak