Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleko migdałowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

migdały 1 szklanka
woda 4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Mleko migdałowe

Migdały zalać wodą i odstawić na noc. Namoczone migdały odcedzić, umieścić w blenderze kielichowym. Dodać 4 szklanki wystudzonej, przegotowanej wody. Migdały miksować kilka minut. Wolno przecedzić mleko przez gazę do innego naczynia. Mleko można przechowywać w lodówce 2 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 19.01.2016 15:07
wyjątkowo białe i jednolite wyszło - moje zwykle jest lekko kremowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak