Mleko migdałowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    100 gram
  • woda

    700-800 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały całe namaczamy na 24godziny. Po tym czasie płuczemy i obieramy ze skórki. Obrane migdały zalewamy małą ilością wody (ok. 100-150ml) i dokładnie zmiksować na gładką masę. Dodać resztę wody i przecedzić przez drobniutkie sito lub gazę. Przechowywać w zamkniętym naczyniu do ok. 3 dni.
Mama niejadka
Z reszek migdałów można zrobić ciasteczka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 15.11.2015 12:02
12 godz spokojnie wystarczy
Kasia35 24.03.2015 09:35
wypróbuję :)
Marta Ryżek-Kalkowska 23.03.2015 19:56
super pomysł - jeszcze nie robiłam takiego mleczka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat