Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleko migdałowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 100 gram
woda 700-800 gram

Porada

Z reszek migdałów można zrobić ciasteczka.

Przepis i sposób przygotowania na: Mleko migdałowe

Migdały całe namaczamy na 24godziny. Po tym czasie płuczemy i obieramy ze skórki. Obrane migdały zalewamy małą ilością wody (ok. 100-150ml) i dokładnie zmiksować na gładką masę. Dodać resztę wody i przecedzić przez drobniutkie sito lub gazę. Przechowywać w zamkniętym naczyniu do ok. 3 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 15.11.2015 12:02
12 godz spokojnie wystarczy
Kasia35 24.03.2015 09:35
wypróbuję :)
Marta Ryżek-Kalkowska 23.03.2015 19:56
super pomysł - jeszcze nie robiłam takiego mleczka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak