Mleko migdałowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    100 gram
  • cukier do smaku

  • cynamon

    1 szczypta
  • woda

    250 (gorąca)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały umieszczamy w misce i zalewamy wodą. Przykrywamy tak aby zaparzały się przez godzinę lub dwie. Po tym czasie przelewamy wodę z migdałami do blendera, dodajemy cynamon i cukier i miksujemy aż migdały staną się mączką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 15.11.2015 12:03
Tak mało wody dajesz na tyle migdałów?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat