Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleko migdałowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

migdały 1 szklanka
woda 2,5 szklanki
Cynamon mielony Prymat
miód

Porada

Powstałą w procesie pulpę migdałową można dodać np. do ciast lub placuszków.

Przepis i sposób przygotowania na: Mleko migdałowe

Kroki postępowania

1
Migały namoczyć przez noc w wodzie.
Krok 1 - Mleko migdałowe  foto
2
Namoczone migdały zalać świeżą wodą. Dokładnie zmiksować.
Krok 2 - Mleko migdałowe  foto
3
Powstały płyn przecedzić przez gazę, ewentualnie przez drobne sitko. Dokładnie odsączyć pulpę.
Krok 3 - Mleko migdałowe  foto
4
Mleko migdałowe można dosłodzić miodem i doprawić cynamonem. Przechowywać w lodówce do 48 h.
Krok 4 - Mleko migdałowe  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 15.11.2015 12:01
robię czasemm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak