Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleko kokosowo-karmelowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2% 500-600 ml
wiórki kokosowe 20 g
cukier brązowy 20 g
aromat migdałowy kilka kropli

Przepis i sposób przygotowania na: Mleko kokosowo-karmelowe

W niewielkim saganku na małym ogniu, prażymy cukier brązowy z wiórkami kokosowymi. Często mieszamy do powstania chrupiącej kruszonki, trwa to ok. 10 minut. Następnie wlewamy mleko z kilkoma kroplami aromatu i doprowadzamy do wrzenia. Gorące mleko przelewamy przez sitko i gotowe. Pozostałą masę możemy wykorzystać do ciast, ciasteczek i placków. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 26.10.2016 14:30
ciekawy przepis, takiego jeszcze nie próbowałam:-)
Grazyna0211 26.10.2016 12:16
smaczny napój
Urszula Świeca 26.10.2016 09:34
Pyszne mleczko.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak