Mleko kokosowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiórki kokosowe

    100 gram
  • woda ciepła

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zalać wiórki i zostawić na dobrych parę godzin.
Następnie zblendowac konkretnie.
Ułożyć gaze na sitku i przesaczyc mleko przez gaze.
Przechowywać w szklanej butelce do 4 dni w lodówce.
Wiórki kokosowe które zostały po przesaczeniu można wysuszyć i zrobić mąkę kokosowa

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Janina 10.01.2017 16:29
Fajny przepis;))
jan_mag 10.01.2017 10:27
fajny przepis
Wacław 10.01.2017 10:27
mleczko lepsze jak ze sklepu :-)
halina17 09.01.2017 22:37
Dobra propozycja.
Renata9 09.01.2017 21:53
Muszę takie zrobić
Mniam 09.01.2017 21:49
Czasami takie robię, jest rewelacyjne :)
gusia1000 09.01.2017 21:35
Uwielbiam takie coś.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat