Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleczno-galaretkowa pianka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3,2% 400 ml
galaretki truskawkowe 2
galaretka cytrynowa 1
jagody 1 szklanka
ciastka 10 kruche

Przepis i sposób przygotowania na: Mleczno-galaretkowa pianka

spód tortownicy wyłożyć pokruszonymi ciastkami. Na ciastka wyłożyć umyte jagody.
1 galaretkę truskawkową należy rozpuscić w szklance wody. Odstawić do wystygnięcia. Pomału wlewając do mleka mieszać do uzyskania jednolitego płynu. Wstawić na 10 minut do lodówki i delikatnie łyżką przelożyć na warstwę jagód w tortownicy, po czym odstawić do lodówki do czasu aż warstwa zastygnie. Galaretkę cytrynową zrobić tak jak piszą na opakowaniu. Ostudzoną i gęstniejącą wylać do tortownicy - wstawić znów do lodówki. Kiedy zastygnie, galaretke truskawkową rozrobic w szklance wody, postepowac tak jak podczas robienia pierwszej warstwy, tez delikatnie zmieszac z 200ml mleka i wylac na wierch tortownicy. Po stężeniu mozna podawac

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 18.06.2013 09:14
apetycznie wygląda
aisoglam 17.06.2013 22:58
Ale ładny deser :)
meg1984 17.06.2013 20:19
fajny pomysł na deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak