Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleczne schabowe panierowane

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 600 g
mleko 3,2% 1 szk
do smaku
pieprz czarny
DODATKOWO:
jajko 3
olej do smażenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (z magnezem)

Przepis i sposób przygotowania na: Mleczne schabowe panierowane

Schab umyć , osuszyć i pokroić na 5 kotletów. Każdy z nich rozbić tłuczkiem do mięsa. Do miski wlać mleko, dodać sól i pieprz do smaku i włożyć rozbite kotlety po czym zakryć miskę pokrywką i wstawić na godzinę do lodówki. Jajka rozbełtać z odrobiną soli, na talerz wysypać bułkę tartą do panierowania a na patelnię wlać olej. Po upływie godziny wyjąć kotlety osuszyć je z mleka. Panierować w bułce tartej, potem maczać w jajku i ponownie w bułce tartej. Smażyć na złoty z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 13.02.2014 19:07
ale apetycznie wyglądają
Katarzyna/kate1980 12.02.2014 21:23
bardzo ciekawy przepis
Jusiaa 12.02.2014 16:42
Tak jeszcze nie robiłam, ciekawie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak