Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mleczna jajecznica

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
mleko 1/4 szklanki
masło 1 łyżeczka
sól
pieprz kolorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Mleczna jajecznica

Jajko wbijamy do miseczki i dolewamy do niego mleko. Doprawiamy delikatnie solą i małą ilością świeżo zmielonego kolorowego pieprzu. Całość mieszamy trzepaczką. Na patelni rozgrzewamy masło i wylewamy na nią zawartość miseczki. Jajecznicę smażymy tak długo aż się całkiem zetnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 09.08.2013 19:30
też lubię jajecznicę z mlekiem. nie jest sucha i ma delikatniejszy smak :)
Halina14 06.08.2013 07:50
takiej z mlekiem nie jadłam
Magula 04.08.2013 17:19
Ja też lubię, ta jest delikatniejsza od zwykłej
halina17 04.08.2013 16:09
Lubię jajecznicę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak