Mleczko arbuzowe

Mleczko arbuzowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • arbuz

    1 kg
  • kefir

    500 ml
  • cukier

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Mleczko arbuzowe

Kroki postępowania

Krok 1 - Mleczko arbuzowe foto
Przygotowujemy wszystkie składniki potrzebne do zrobienia napoju. Z arbuza odcinamy skórę. Następnie usuwamy z niego pestki. Arbuz kroimy na większe kawałki.
Krok 2 - Mleczko arbuzowe foto
Przygotowany arbuz przekładamy do blendera i miksujemy. Następnie wlewamy schłodzony kefir oraz wsypujemy cukier.
Krok 3 - Mleczko arbuzowe foto
Wszystko razem starannie miksujemy. Gotowy napój przelewamy do szklanek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

pestka 03.03.2014 08:32
takiego napoju jeszcze nie przyrządzałam
Ela15 13.07.2013 15:18
super pomysł
Beata23 17.06.2013 09:50
super napój
dorotka0000025 06.05.2013 13:24
fajny pomysl
IKrakowianka 23.04.2013 20:58
fajny napój
kate.500 20.09.2012 10:29
super ciekawy pomysl
Kuchareczka2 30.08.2012 10:33
pyszny napój
RenataZ-et 26.08.2012 19:45
ale świetne :)
smakowita 21.08.2012 20:24
same wspaniałości !
Andysz 17.08.2012 08:35
super pomysł;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat