Mizeria z rzodkiewek i ogórka

Mizeria z rzodkiewek i ogórka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • ogórek

    szklarniowy 1 sztuka
  • szczypiorek

    1/2 pęczka
  • jogurt grecki

    3-4 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rzodkiewki myjemy i kroimy w plasterki, ogórka obieramy i również kroimy w plasterki, oprószamy delikatnie solą, mieszamy i odstawiamy na 5 minut.

Po tym czasie z warzyw odlewamy utworzoną wodę, dodajemy posiekany szczypiorek i jogurt grecki. Mieszamy i doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jagódka17

27.02.2018 13:25
I wiosennie się zrobiło :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat