Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria z ogórków

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki świeże 4-5 kg
koper świeży 3 pęczki
cebula 4 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 3 łyżki
cukier 3 łyżki
ocet 10 % 1/3 szklanki
olej 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria z ogórków

Ogórki myjemy i kroimy w plasterki maszynką lub tarką.
Cebulę kroimy w paski, koperek myjemy, osuszamy i kroimy drobno.
Ogórki przekładamy do garnka, dodajemy sól, cukier, olej. Mieszamy razem i zostawiamy do następnego dnia. Na drugi dzień dokładamy pokrojony koper, mieszamy i wkładamy do słoików. Pasteryzujemy 10 minut i przenosimy do piwnicy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iskierka.ag 17.01.2017 23:35
Pyszne ogóreczki.
Marta1986 17.01.2017 18:54
apetycznie wygląda
Konczi 17.01.2017 17:54
najlepsze ogórki :)
Habibi 17.01.2017 17:12
Pamiętam takie ogórki z dzieciństwa, tylko mama je obierała przed krojenie. Natomiast w skórce to bardziej kojarzą mi się z sałatką szwedzką na słodko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak