Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria - w postaci do jedzenia nie picia

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek zielony 1 1
smietana 18% do smaku
sól do smaku
cukier biały do smaku
ocet 10 % do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria - w postaci do jedzenia nie picia

Obrać ogórek ze skórki, następnie pokroić go w talarki. W miseczce umieszczamy około 2 łyżek śmietany, około 1 łyżki octu, sól, pieprz oraz cukier. Wszystko dodaje na „oko”
– próbuję i doprawiam według uznania. Do tej samej miski wkładam pokrojone ogórki i mieszam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 23.03.2015 12:53
moja babcia też zawsze robiła "do picia" a rodzice "do jedzenia" mi jest bez różnicy każdą lubię
Beatris 30.01.2014 16:21
Pyszny dodatek do obiadu:) Moja teściowa robi "mizerię" do picia, ale wolę w takiej formie...
Basia03 28.01.2014 14:44
Moja mama trze ogórki na tarce (nie są w formie talarków) dodaje do tego maślankę lub kefir czasem daje zsiadłe mleko :) i to jest bardziej rzadsze więc zawsze piliśmy ją z szklanki :)
Mysiunia 21.01.2014 18:45
ładnie podana :) ale jakoś nigdy nie spotkałam się z mizerią do picia i trochę nie rozumiem jakie przesłanie ma ten tytuł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak