Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mizeria - przetwory na zimę

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 10 kg
ocet 0,5 l
cukier 60 dag
cebula 0,5 kg
Gorczyca biała cała Prymat 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: mizeria - przetwory na zimę

Ogórki obrać, zeszatkować, posolić i odstawić na 30 min. Odcedzić.
Cebulę obrać i pokroić.
Ocet zagotować z cukrem i gorczycą, dodać cebulę i ogórki. Gotować, aż ogórki staną się przeźroczyste. Goroące wkładać do słoików. Nie pasteryzować.
Idealne jako dodatek do obiadu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena1110 01.08.2012 21:43
musi być dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak