Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mizeria po węgiersku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuki
ocet winny 1 łyżka
sól do smaku
ogórki 30 sałatkowe
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mizeria po węgiersku

Ogórki obieramy ze skórek kroimy na cieniutkie plasterki ,cebulę obieramy i kroimy w piórka a paprykę czerwoną w cieniutkie paseczki .Całość mieszamy w salaterce ,doprawiamy do smak solą pieprzem i szczyptą papryki słodkiej ,polewamy octem lub sokiem z cytryny .Mizerię przed podaniem schłodzić . przepis pochodzi z kuchni węgierskiej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 15.05.2013 20:14
Lekko i smacznie. Fajne połączenie smaków.
Konczi 15.05.2013 19:42
uwielbiam takie połączenie
kokoszka
kokoszka 15.05.2013 17:41
uwielbiam mizerię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak