mizeria na zimę

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    4 kg
  • ocet

    1/2 litra
  • cukier

    8 łyżek
  • sól

    3 łyżki
  • ziele angielskie

    do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    do smaku
  • pieprz ziarnisty

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki obieramy i szatkujemy na cienkie plasterki. Wkładamy do przygotowanych słoików. Gotujemy zalewę z octu ,przypraw,cukru i soli.Zalewamy gorącą zalewą ogórki i pasteryzujemy przez 15 minut. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat